Rss

Torpet utanför Sexdrega

På väg till detta torp så får man gå på en grusväg som naturen är på väg att ta tillbaks. När man börjar närma sig torpet så ser man den igenväxta trädgården. Torpet står på sin kulle och blickar ut över vyerna. När man kommer in på tomten så ser man en jordfräs under ett träd.

Blickar man vidare så skymtar man ett skjul bakom alla buskar. Skjulet har fått en del av taket raserat och väta kommer in. Utanför ligger en cykel slängd på marken och innanför står gräsklipparen, en cykel och arbetsbänken. Jämte torpet finns ett skjul till men det har tyvärr rasat samman helt.

Torpet har stått sedan 2006 ensamt på sin kulle. Det har fått besök 1 gång av sina ägare sedan dess, detta år 2010. Då var man här och städade. Man bytte troligtvis både dörr, altandörr samt lade nytt tak vid det besöket. Kvar finns en pall med takpannor som är inplastade ännu.

Torpet är låst och därför blir det inga bilder från insidan. När man tittar in så ser man att det är möblerat, i farstun så ligger det en massa saker huller om buller. Torpet kommer att besökas igen för att se hur det utvecklas. Kanske kommer ägarna och räddar det. Grannen jämte som försökt köpa marken utan framgång tidigare kanske lyckas.

Like This Post? Share It

Comments (2)

  1. Arne Karlsson

    Torpet är numera vårt, börjar utifrån o inåt. Ta tillbaka vägen, släppa in solen till huset, mkt träd som ska ner. Tar sin tid.

  2. Kul att det är omhändertaget efter alla år. Lycka till med allt och ha trevliga stunder vid erat torp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Why ask?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.