Rss

Ödeväxthuset

Detta hus står i ganska livlig del av staden. Det är ett hus med tillhörande växthus. Nu står huset där och förfaller sakta. Någon har satt upp en presenning på taket i hopp om att skydda lite från vatten.

Stuprören är sönderrostade och den gula träfasaden spricker. Husgrunden spricker likaväl den och lämnar små glipor.

Blomsteraffären som låg på adressen tidigare än inaktivt sedan en tid tillbaks. Detta speglar hur fastigheten ser ut i dagsläget. Nuvarande ägare för fastigheten verkar vara kommunen.

När blomsteraffären försvann så flyttade ett projekt för stressrelaterad psykisk ohälsa in i lokalerna. Detta bedrevs i kommunens regi, men flyttade till nya lokaler för några år sedan.

Like This Post? Share It

Comments (3)

  1. Sofie

    Jag älskar detta gula hus som ligger precis utanför min dotters skola. Går förbi det varje dag. Skulle gärna köpa och göra iordning det. Men kommunen är väl inte villig att sälja.

  2. Hej Sofie tyvärr ar det nog så att kommunen hellre låter det förfalla än att sälja det. Vilket är synd för det är ett fint hus. Mvh Christian

  3. Sofie

    Ja, det är mycket synd. Med den bostadsbrist vi har i Sverige så är det väl bättre att låta någon som vill och har möjlighet att köpa ett öde hus/skola/affär billigt och rusta upp det, istället för och riva. Vi hade ett öde hus här på Göta med fin stor trädgård som inte finns kvar. Den gamla förskolan kommer väl och gå samma väg till mötes inom snar framtid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Why ask?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.