Rss

Ödetorpet med skräpet

Då presenteras Ödetorpet med skräpet. Det blev att åka på dålig grusväg för att sedan vandra den sista biten till detta torp. En bonus var att vi såg en älg och hennes 2 kalvar på vägen till torpet. Mäktigt att se dessa djur i naturen.

När man börjar närma sig torpet så ser man genast mer skräp på marken. Det första vi såg var en cykel som knappt syntes längre. Närmre torpet låg mer och mer plast saker som gamla plastmuggar och tvättmedels flaskor. Nu har man röjt en hel del skog vid torpet. Det första som slår en när man kommer fram till ett torp som detta är, vem har bott här? Det är ju långt till närmsta granne och man fick gå en bra bit för att komma till torpet.

Rutorna är sönder på torpet och ett träd växer jämte skorstenen på taket. En röd barnbil hänger i trädet jämte torpet. Det är ett märkligt ställe vi kommit till. Inne i torpet ligger saker hej vilt och mycket på golvet i rummet vid entrén. Det hänger lite planscher på väggarna som visar Nordisk Tivoli park bland annat som skulle besöka Överlida i Augusti årtal okänt. På byrån står en medicin burk med Stesolid 5 mg. På golvet ligger en program från Sound of Music från december 1982. Föreställningen gick i Scandinavium.

I rummet bredvid så finns herr magasinet liggandes på sängen. Lite stolar ståendes runt ett bord. På bordet finns mer medicin burkar. Väggarna pryds av almanackor från 1983 och 1984 bland annat. Står en gedigen byrå i ena hörnet av rummet som fortfarande är fin efter alla år med trasiga fönster.

På baksidan av huset så finns en liten verktygsbod med en trappa upp på vinden. Där inne hänger det affischer bland annat från en smörgås butik vid namn Popeye som låg inne i Borås. Dom serverade mackor med amerikanskt snitt. Direkt under den så kan man se att bandet Glenns uppträde på Hässlehus fritidsgård i Borås. Inträde 20 kronor. Uppe på själva vinden så kan man se att det ligger mycket saker kvar. Bland annat en barnsäng och en koffert med en kavaj hängandes bakom.

Like This Post? Share It

Previous Post

Next Post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Why ask?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.