Rss

Ödehus utanför Fristad

Ödehuset utanför Fristad står där längs vägen med sin igenväxta trädgård. Fönster samt dörrar är igensatta på så gott som alla fönster. Ett kan man se in igenom och det man ser är en kakelugn samt bord och stolar.

Troligtvis har traktens ungdomar varit där och kollat läget och därför har man satt igen fönster och dörrar. Myrorna har tagit över delar av huset genom att bygga en stack innanför putsen.

Man får huka sig för att kunna gå igenom gången som leder till huset. Trädgården är ovårdad och gräsklipparen har gett vika för gräset som lindat in den i sin famn.

Bakom huset står förrådsbyggnaden med det tillhörande utedasset. Veden står uppstaplad i byggnaden. Även den gamla postlådan står nere i förrådsbyggnaden. Mitt i mellan dessa 2 byggnader står en gammal vattenpump och flagnar färg.

Som vid varje hus man besöker som står inom rimlighetens gräns till bebyggelse så undrar man varför dom få stå och förfalla.

Like This Post? Share It

Comment (1)

  1. Qlma

    Tråkigt när ungdomar vänder upp och ner på hela huset… övervåningen ser det ännu värre ut! Tanten som ägde huset blev dement och hamnade på hem,finns ett foto på henne sittandes på väggen innanför ett fönster tro det är tanten som tog hand om henne dom sista dagarna som satt fotot där för att hedra henne, hon hette Elsa. Missionskyrkan ärvde allt men tömde inte hela huset, verkar som dom bara tog det av värde och lämnade resten… nån har även släpat ut en del av möblerna i skogen bakom helt meningslöst. Nu ägs det av ett annat företag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Why ask?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.