Rss

Ödegården utanför Herrljunga

Ödegården står där i sin glänta med tillhörande byggnader. När jag kommer dit så är det första jag ser ett förråd med gamla verktyg m.m. Intill skogen och jämte förrådet står utedasset. Sedan kommer ett boningshus, där inne står det en soffa med en massa tomma fodral från vinyl eran. Kökssoffan som står utdragen har troligtvis mössen flyttat in i madrassen som finns där. På köksbänken står en flaska som har haft något alkoholhaltigt i sig tillsammans med myggspray och en termos. Precis innanför dörren står gummistövlarna.

Går jag vidare så kommer ladugården med tillhörande byggnad. I det ena loftet står 2 st fåtöljer längst in, i det andra finns bara hö. Går jag ner och kikar så ser man en gammal matkällare. Kikar man in i ladugården så finns det massa grejer, bland annat ihop rullat stängsel.

I själva huvudbyggnaden så står resväskan precis innanför dörren. I rummet rakt in står en stege som leder till vinden, samt att det hänger lite kläder på galgar.Till vänster om entrén ligger sovrummet, på den lilla hyllan på väggen står böckerna. På sängen ligger lite kläder, ett foto på Elvis Presley samt en sångbok.

Vid fönstret står bordet med tillhörande stolar. In till höger från entrén så ligger köket, där hänger almanackan från 1996 på väggen. Disken står i sitt ställ, kastrullerna står jämte spisen. I skafferiet står lite tomma glasburkar. Går jag vidare igenom köket så kommer man till vardagsrummet. Där inne ligger kläder på golvet och det är stökigt i jämförelse med övriga rum. Mössen har ätit på det liggunderlag som är ihoprullat på soffan.

Jag hoppas att detta ställe får stå som det gör i många år till utan förstörelse. Tack till Miriam som tipsade om detta underbara ställe.

Like This Post? Share It

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Why ask?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.