Rss

Judiska kyrkogården

Denna plats ligger centralt i den ungerska huvudstaden. Kyrkogården ligger i anslutning till Kerepesi úti kyrkogården i Budapest. Ligger i ena hörnet av denna enorma kyrkogård.

Kyrkogården öppnade 1874 och är 55 hektar stor. Dom senaste åren har denna plats förstörts av människor som varit där för att plundra gravar. Man har vält gravstenar över hela området. Nu för tiden är det väldigt lite folk som besöker människorna som ligger i dessa gravar. Vi hörde att det kanske rör sig om en handfull människor som besöker gravarna och tar hand om dom en gång om året.

När vi kom dit så hade vi turen att bli insläppta av han som hade hand om området. Han såg till att området inte blev mer vandaliserat tillsammans med sin mor. Dom berättade lite om kyrkogården i allmänhet och sedan fick vi gå runt på denna underliga plats. Det är konstig känsla att gå på en kyrkogård som är så här igenväxt och vandaliserat. Det är som många andra som besökt denna plats har sagt, det är som i en Indiana Jones film.

Det finns guidade turer till kyrkogården som man kan boka vid intresse. Dom vi mötte på platsen var inte bra på engelska och vi talade ungerska med dom.

Like This Post? Share It

Previous Post

Next Post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Why ask?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.