Rss

Inuti den gamla stationen i Gånghester

Vi har tidigare varit och fotograferat den gamla järnvägsstationen i Gånghester. Den har fått stå tom och förfalla nu under några år. Man har satt upp skivor för fönstren för att förhindra att man krossar rutorna. Tidigt i somras så var man och målade fasaden för att fräscha upp lite. Man klippte även gräset och anordnade boulebanor på området.

Nu fick vi möjligheten att gå in i byggnaderna som står där och kika. Detta tack vare Glenn som driver gamla Borås på Facebook samt bloggen med samma namn i Borås Tidning.  Tyvärr drabbades stationen av ett inbrott dagen innan vi var där.

Vi möte upp med ansvarig från Borås kommun. Han tycker att det är fruktansvärt tråkigt att det får stå och förfalla. Samt all förstörelse som blir på byggnaden. Man har satt upp skivor för att försöka skydda fönstren, dock hjälper det inte utan man lyckas krossa dom ändå. Han skulle bli väldigt glad om man hittade någon som kunde nyttja lokalerna så dom kommer till användning.

Ett rykte som kommit dom till känna är att det ska bo någon i lokalerna. Vi fann dock inga spår av detta när vi väl kom in i byggnaderna. Det ligger glassplitter i nästan alla rum och man får vara lite försiktig vart man sätter fötterna. I vissa rum ligger stenen som kommit inflygande kvar på golvet. Efter det senaste inbrottet så låg ett stort spett kvar innanför dörren. På dom flesta dörrar så ser man spår efter att man försökt bryta sig in. Vi samtalade om att ungdomarna troligtvis sitter där nere och dricker alkohol samt eventuellt även nyttjar droger. Detta då stället ligger avsides och man får vara i fred.

I banvakt stugan om ligger precis jämte så är det samma visa med krossade fönster. Där har man även lyckats krossa takfönstret. Här stod även ett fönster öppet på andra våning som vi stängde till. Oerhört tråkigt att man inte kan skilja på mitt och ditt och förstöra byggnader på detta sätt.

Länk till järnvägsstationen i Gånghester.

Like This Post? Share It

Previous Post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Why ask?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.