Rss

Gamla friluftsskolan

Den gamla friluftsskolan står där på sin höjd. Övergiven och lämnad åt sitt öde. Förhoppningsvis så hittar byggnaden en ny ägare inom en snar framtid. Det är en mäktig byggnad som står och tittar på personerna som går förbi.

När man kommer förbi hörnet och ser den stora skolgården blir man tagen. Man kan se barn som sprungit på skolgården och skrattat på rasterna.

Man byggde upp friluftsskolan på rekordfart mellan 1925 och 1926. Här bodde barnen på veckorna och hemma hos föräldrar eller andra anhöriga på helgerna. Utbildningen sköttes av lärare och behandlingen sköttes av sjukvårdspersonal.

Skolverksamheten lades ner 2005 och flyttade till Göteborg. Sedan dess har det inte varit någon verksamhet i lokalerna vad vi kan hitta. Allt som allt så är det kring 2000 kvadratmeter som står tomma och ekar efter någon verksamhet.

Ett rykte som vi nått är att ett byggföretag har köpt marken och vill bygga lägenheter på marken. Som sagt bara ett rykte och vi hoppas att denna byggnad går ett bättre öde än att rivas.

Like This Post? Share It

Comments (2)

  1. Linda

    Verkligen en underbar byggnad måste jag säga 😀 <3

  2. Anders

    Hej vart ligger dena skola? Vore kul att åka o tittA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Why ask?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.