Rss

Dom första 50 objekten

Knallewood.se har nu nått en milstolpe och lagt ut 100 ödeobjekt på sidan. Resan har varit rolig och spännande på flera olika sätt. Vi har avverkat många mil tillsammans i bil för att nå nya objekt längs med våra vägar i Sjuhärad. Intresset har även gjort att man har färdats utanför Sveriges gräns.

Många av objekten har vi er läsare att tacka för. Ni har kommit med mycket tips och information om objekten. Så fortsatt gärna att tipsa om ni vet om något ställe.

Från våren 2008 fram till augusti 2010 så fotades ca 15 olika ställen. Många av dom ställena finns tyvärr inte längre kvar. Vissa har renoverats som Svenskt konstsilkes lokaler i Borås som nu är Textile fashion center. Kampes torp utanför Olsfors som någon brände ner. 3 bröder fick lämna plats åt företaget som ägde tomten.

Under en 4 års period så låg verksamheten nere av olika anledningar. Sommaren 2014 så börjades en planering kring att besöka Tjernobyl, vilket också genomfördes i september 2014. Efter den resan så var intresset på topp igen. Sedan dess har vi varit ute och färdats på våra vägar på helgerna på jakt efter nya objekt.

Vi vill dokumentera så mycket som möjligt av dessa ställen för framtida bruk. Att man i framtiden kan se på bilderna och minnas en annan tid. Minnas vad som en gång stått på platsen tidigare. Vi försöker hitta information men detta har visats sig svårare än vi trodde. Förhoppningen är att vi kan uppdatera dom platser som finns upplagda med ny information fortlöpande.

Nedan kommer bilder från dom 50 första objekten vi besökt för att nästa söndag presentera dom sista 50 objekten.

 

Like This Post? Share It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Why ask?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.