Rss

Det gamla bad & kurhuset

Denna gamla byggnad står längs en gammal riksväg. Står innanför stängsel och det vaktas av hundar när ägarna till butiken jämte inte är där. Fick reda av ägarna att det fanns ett årtal på byggnaden tidigare 1914. Kanske är huset byggt då eller så har man byggt till det då. Han visste inte riktigt.

Från första början så var detta ett bad och kurhus. Människor kom dit för att dricka det rena vattnet och bada i det. Enligt hörsägnen så brände man käppar en gång om året, detta då man blev så frisk så man behövde inte ha käppen när man gick därifrån. Inne i själva huset står det en massa grejer kvar, mycket lådor uppstaplade. Fick känslan av att det fungerade lite som en lagerbyggnad, kanske inte nu men tidigare.

I huset så har hundarna sitt boende med en stor utegård. På andra våning så fanns kartonger i nästan varje rum. Golven lutade ganska rejält på sina ställen. När vi kom upp på vinden så blev lite lyriska av oss. Sicken liten guldgruva detta var. Där uppe hittade man en gammal Volta dammsugare, en Electrolux dammsugare, gamla kälkar och en massa gamla böcker. Gamla leksaker, ett gammalt hockeyspel i original kartong samt en byggsats av en stridsbåt i original kartong.

Det fanns mycket att se på detta ställe. Tack Henry för att vi fick möjlighet att gå in på detta ställe.

Like This Post? Share It

Comment (1)

  1. Linda

    Wow vilken byggnad! Verkligen underbar. Skulle du kanske kunna ge något tips till mig när jag rör mig neråt mot götet tro..? Hör gärna av dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Why ask?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.